Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Mobiel internetten in het buitenland

Mobiel internetten in het buitenlandNiet alleen binnen Nederland wordt er gebruik gemaakt van mobiel internet. Logisch, want zonder internet kunnen we al bijna niet meer. Ook communiceren met en in het buitenland speelt internet een erg belangrijke rol. Want zonder internet kan er niet zo snel worden gecommuniceerd. Tijd is geld en een klein beetje investeren in een goede internetverbinding kan al een hoop tijd en dus geld besparen. Dat is allemaal leuk en aardig als je een bedrijf hebt, maar hoe zit het als je zelf mobiel internet in het buitenland wil gaan gebruiken? Daar bestaat al enige tijd enige onduidelijkheid over. Dat komt met name omdat de providers in ons land er niet zo duidelijk over zijn zoals ze dat eigenlijk wel zouden moeten. Duidelijkheid is belangrijk, want dan kunnen we een eerlijke kans krijgen wat betreft de te maken kosten. Die krijgen we nu niet. Gelukkig is er op Europees vlak wel besloten dat er een maximum in moet worden gesteld voor de te maken kosten in het buitenland omtrent mobiel internet. Hoe hoog die kosten zijn verschilt per provider.

Hoe werkt mobiel internet in het buitenland

Als je gebruikt wilt maken van mobiel internet in het buitenland, dan wordt de verbinding tot stand gebracht middels roaming. Roaming is een techniek ontwikkeld voor en door de providers van de wereld. Als je op een locatie bent waar jouw provider geen bereik heeft dan zal er via het netwerk van een provider die wél in de buurt is een verbinding tot stand worden gebracht. Hiervoor zijn onderling afspraken gemaakt en onder die afspraken valt ook de kosten. Kosten die aan jou door worden berekend per verbruikte MB. Het is dus raadzaam deze kosten na te gaan bij je provider alvorens je in het buitenland op internet gaat. Je kunt dan vragen naar de kosten voor mobiel internet in het buitenland of naar de zogeheten ‘roaming tarieven’. Roaming zorgt er namelijk voor dat je kunt internetten via je eigen provider in het buitenland. Als je dit niet wilt of als je onzeker bent over de voorwaarden. Dan kun je ook gebruikmaken van prepaid mobiel internet in het buitenland. Koop dan prepaid mobiel internet bij een provider in het land waar je bent en gebruik gaat maken van internet. Dat is vaak een stuk goedkoper en je hebt het internet er waarschijnlijk maar tijdelijk nodig.

Voorkom hoge kosten in het buitenland

Als de verbinding tot stand is gebracht met een lokaal netwerk, dan wordt er gekeken of er wel écht verbinding gemaakt mag en kan worden via deze provider. Dat gebeurt allemaal in luttele secondes, maar het wordt wel vastgelegd. De providers moeten immers weten waar iemand verbinding zoekt en hoeveel dat moet gaan kosten. Met andere woorden, de teller moet gaan lopen zodra jij op internet zit. Eenmaal verbinding wordt je via roaming doorverbonden naar je eigen provider en kun je genieten van mobiel internet in het buitenland.

Om hoge kosten te voorkomen is het raadzaam om wanneer mogelijk gebruik te maken van Wifi of van prepaid mobiel internet.

Dossier Mobiel Internet:

(advertentie)