Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Mobiel met internet

Telefoon met internetEen telefoon hebben we al jaren, de mobiele telefoon is relatief jonger maar is ook niet meer weg te denken uit onze samenleving. Bellen en sms-en was tot 3 jaar geleden nog de belangrijkste manier om met elkaar te communiceren op afstand. E-mail werd al wel gebruikt, maar wat was het spannend om een bijlage te openen. Hoe moest dat ook alweer? Die vraag wordt steeds minder gesteld, waarom? We hebben vrijwel allemaal een smartphone en met die smartphone kunnen we op internet. Het internet is een stuk toegankelijker geworden en de vaste lijnen zijn aanzienlijk in prijs gedaald. Hoewel het mobiele internet ook aardig goedkoper was een aantal jaar geleden, zijn we in Nederland het duurste land wat betreft mobiel internet. Niet heel verrassend, we vinden het lastig om met verandering om te gaan in ons land en zo ook de providers van ons land. Bellen is goedkoper geworden, maar mobiel internet behoort tot de hoogste prijzen binnen Europa. Toch betalen we het met ons allen, kunnen we vandaag de dag dus nog zonder (mobiel) internet?

Voor en nadelen internet op mobiel

Vandaag de dag zijn er meer dan 5,5 miljoen smartphones in Nederland. Een enorm hoog aantal en dus ook veel mensen die constant op internet zijn. Dat is aan de ene kant erg mooi, we kunnen eenvoudig communiceren en daarnaast ook nog eens razendsnel. Mobiel met internet, absoluut een waardevolle uitvinding en toepassing.

Wat zijn de voordelen van een mobiel met internet?
1. Je kunt eenvoudig nagenoeg overal met je mobiele telefoon op internet. 2. Je betaald een vast tarief of een prepaid tegoed om te kunnen internetten. Zo heb je eenvoudig inzicht in je uitgaven.

Wat zijn de nadelen van een mobiel met internet?

1. Je hebt een bundel waar je rekening mee moet houden. Dat houdt in dat je niet over een bepaald verbruik mag gaan. Dat maximale verbruik (ook wel datalimiet) is vaak vastgesteld op 250 MB, 500 MB, 1GB of 2GB. Afhankelijk van het datalimiet betaal je meer of minder.
2. De verbinding is niet overal even goed waardoor je soms geen verbinding kunt krijgen met het internet. Dat kan ook voorkomen als je onderweg bent waardoor de mast waar verbinding mee moet worden gezocht steeds veranderd.

Dossier Mobiel Internet:

(advertentie)