doorbraak van de touch tablet in 2011Internettablet: nieuwe trend

De trend van 2011 kan wel eens de internettablet gaan worden. Wat is het precies, een mix tussen een smartphone en een minilaptop. Deze platte touchcomputers zijn met name geschikt om lekker op de bank een game te spelen of om er mee te internetten. Met de komst van de Iphone is bewezen dat aanraakschermen goed functioneren. Zelfs het maken van tekstberichten erop is een kleine moeite. Deze touchtechniek is nu dusdanig door verbetert dat het kan worden toegepast in computers met grotere aanraakschermen. De internet tablet pc dus, kleine handzame computers zonder een toetsenbord.


Apple's Ipad en de concurrentie
IpadOnlangs is door Apple in de Verenigde Staten de Ipad geďntroduceerd. Het liep storm bij de winkels en is een regelrechte verkoopknaller geworden. Deze eerste internettablet van een bekend merk doet het dus erg goed in de States. Maar de rivalen zitten natuurlijk ook niet stil. Ze moeten wel want achter blijven is de doodsteek in deze branche. Ondermeer Dell, Asus en Samsung zijn bezig met de ontwikkeling van eigen tablets. Van Dell’s exemplaar is bekend dat het gebruik zal maken van Google’s Android besturingssysteem. Van de overige merken is nog niet veel bekend, maar dit zal niet lang duren. Ook Microsoft zit niet stil. De Courier werd reeds als prototype openbaar gemaakt. Bijzonder aan de Microsoft tablet zijn twee beeldschermen naast elkaar welke dicht te klappen zijn als een soort boek.


Minilaptops en E-readers delven het onderspit
De steeds betere beeldkwaliteit van internetfilmpjes maakt grote internettablets ook aantrekkelijker. Een tablet kan een soort mobiele HD-tv zijn”, is de voorspelling. Tablets zijn ook een alternatief voor e-readers, de leesapparaten voor e-books. Voor websitebezoek zijn e-readers door gebrek aan kleurenschermen nog nauwelijks geschikt. Tablets kunnen ook dienst doen als leesapparaat. Bekende Amerikaanse tijdschriften als Time en Wired hebben al een teken gegeven door digitale tijdschriften geschikt te maken voor internettablets. De verwachting is dat met de komst van de internettablet de mini-laptops en e-readers van het toneel zullen verdwijnen. Dit zou best al eens snel kunnen gebeuren wanneer de prijzen gaan zakken van de nieuwe tablets. We zullen zien of de verwachtingen ten aanzien van deze nieuwe speeltjes waarheid gaan worden. De signalen duiden er in ieders geval op.