De nieuwe versie van windows mobileMicrosoft Windows Mobile 7.0 Windows Mobile 7.0

Microsoft komt dit najaar met een nieuwe versie,Windows Mobile 7.0 Deze versie is bedoeld om in te lopen op de concurrentie. Nu ligt Microsoft behoorlijk achter op de besturingssystemen van Iphone en Blackberry toestellen. Ook het vrije nieuwe Android van Google is Microsoft voor in populariteit. Geen wonder eigenlijk. Windows Mobile heeft gewoon minder te bieden dan de anderen. Neem het touchscreen bijvoorbeeld. Dit is bij Windows Mobile minder handig qua indeling en bediening, dus minder gebruiksvriendelijk. Versie 6.5 heeft wel wat verbeterpunten laten zien maar is nog steeds onvoldoende als het om de webbrowser en multimediafuncties gaat. Als de concurrenten betere systemen hebben is het logisch dat de consumenten anders kiezen en daardoor je marktaandeel kleiner word.


Wat veranderd er?
Windows Mobile 7.0 moet het tij dus doen keren voor Microsoft. Het systeem is geheel opnieuw ontworpen en richt zich nu op de gewone gebruikers. Was het voorheen de zakelijke gebruiker waarop men de pijlen richtte, met versie 7.0 zijn de gewone consumenten de doelgroep. De gebruiksvriendelijkheid moet dus beter geworden zijn. Het overzichtelijker en eenvoudiger maken van de menuís en de leesbaarheid van schermen zal zijn verbeterd, zo heeft men laten weten. De touchbediening is beter geworden en het is straks mogelijk om met meerdere vingers door de menuís te navigeren om bij de diverse functies te komen. De sluitkruisjes en minuscule knopjes zijn weg. Hier slaat Microsoft een slag. Op multimediaal-gebied is ook het ťťn en ander duidelijk beter geworden. De diverse functies werken met de zelfde mooie menuís als van de Zune mp3-players. Ook is het mogelijk om de Xbox-360 gedeeltelijk te bedienen via het draadloze thuisnetwerk.


Wat veranderd er nog meer?
Microsoft is verder bezig om ervoor te zorgen dat het stroomverbruik lager zal zijn zodat de accu minder snel leeg is. Dat accu probleem is de Iphone en Blackberry gebruikers bekend. Als Microsoft hier iets op weet te vinden slaan ze weer een slag. Standaard biedt versie 7.0 straks Twitter en Facebook aan voor de sociale contacten. Ondertussen zit de concurrentie niet stil en zal deze ook bezig zijn de antwoorden snel klaar te hebben op de nieuwe versie van Windows Mobile.

Naar verwachting zullen merken als Samsung,LG en HTC in september de eerste toestellen uitgeven voorzien van Windows Mobile 7.0.