Goedkoper mobiel bellen op vakantie

Gsmpro heeft voor u een aantal handige beltips om uw verblijf in het buitenland zo goedkoop en aangenaam mogelijk te houden.

Bellen in het buitenlandOok in het buitenland kunt u bellen en gebeld worden op uw mobiele telefoon. Ook het versturen van een sms of een foto behoort tot de mogelijkheden. Veelal is het gebruik van een mobiele telefoon in het buitenland een kostbare aangelegenheid. De kosten voor het bellen in het buitenland verschillen natuurlijk per land en per gsm provider. De beltarieven liegen er meestal niet om. Indien u wordt gebeld in het buitenland zijn de kosten vanaf de Nederlandse grens tot aan uw plaats van bestemming voor uw rekening. De beller betaalt alleen de kosten voor het bellen naar een mobiele telefoon in Nederland.


Kies het goedkoopste netwerk
U kunt de kosten van het bellen in het buitenland beperken door voor vertrek het goedkoopste netwerk te verdiepen. Bij aankomst in het buitenland zoekt de telefoon zelf het netwerk met het sterkste signaal. Vaak is dat een zusternetwerk van een aanbieder in Nederland en dus niet per definitie het goedkoopste. Wie dus goedkoper wil bellen moet thuis in Nederland enig onderzoek gaan doen bij zijn provider. Zoek uit welk netwerk en tarieven het voordeligst zijn en gebruik dit tijdens het verblijf in het buitenland. Het is mogelijk dat het bewuste netwerk niet automatisch wordt herkend door uw gsm toestel. Weet dan hoe u het handmatig kunt instellen. Enig speurwerk kan u dus geld besparen.

Laat u bellen
U laten bellen is meestal goedkoper dan zelf te bellen. Wie in het buitenland word gebeld, betaalt voor de kosten vanaf de Nederlandse grens naar het vakantieland.

Gebruik geen voicemail
Het afluisteren van de voicemail kost vele malen meer dan een gewoon internationaal telefoongesprek. U betaalt voor de verbinding van de Nederlandse grens naar het vakantieland. Neemt u de telefoon niet op, dan schakelt de beller terug naar de voicemailcomputer in Nederland. Ook dat tarief betaalt u indien u de voicemail afluistert. Om het voicemailbericht af te luisteren, betaalt u het tarief voor bellen naar Nederland. Indien u dus geen dringend bericht verwacht is het advies om uw voicemail uit te zetten.

Bel niet te vaak naar medevakantiegangers
Elkaar kwijt op vakantie? Denk dan niet dat vanwege de korte afstand het bellen goedkoper zal zijn. Een telefoontje in het buitenland van een Nederlandse mobiele telefoon naar een andere Nederlandse mobiele telefoon kost veel geld. Wie belt, betaalt de kosten van bellen naar Nederland. Wie ontvangt, betaalt de kosten van de Nederlandse grens naar het buitenland.

Maak uw prepaid gsm vakantie gereed
Het kan zijn dat u als prepaid beller een speciale code moet intoetsen alvorens u in het buitenland kunt bellen. Ook bestaat de mogelijkheid dat het beltegoed niet overal kan worden opgewaardeerd. Wilt u zeker zijn van prepaid bellen, controleer deze zaken dan in Nederland.

SMS is stukken voordeliger
Vergeleken met de beltarieven is het sms-en goedkoop. Wie dus korte mededelingen heeft voor het thuisfront doet er goed aan dit te doen middels het sturen van een sms bericht.

Ook handig
Neem contactgegevens mee van uw provider , zodat u bij diefstal van uw mobiele telefoon het toestel kunt laten blokkeren. Vergeet uw telefoonaccu niet en neem een internationale stekker mee.