navigeren met je mobiele telefoonGPS Navigatie Systeem
Gps satelietJe mobiele telefoon als navigatie systeem. Tegenwoordig kan het, en wordt het steeds gewoner. Steeds meer mobiele telefoons zijn namelijk uitgerust met GPS (Global Positioning System). De GPS ontvanger in de mobiele telefoon krijgt de informatie door van één van de vele GPS-satellieten welke rond de aarde draaien. Deze satellieten zenden voortdurend signalen uit welke worden opgepakt door de GPS ontvanger. Een telefoon met GPS software kan zo met grote precisie bepalen waar het gsm toestel zich op dat moment bevindt. Er zijn ook externe GPS ontvangers die middels Bluetooth communiceren met een gsm toestel.


Wat is er nodig voor een mobiel navigatie systeem
Gps navigatie in de autoVoordat een mobiele telefoon gebruikt kan worden als navigatie systeem dient deze dus te beschikken over GPS en moet er navigatie software worden geïnstalleerd. Tevens dienen er actuele kaarten te worden aangeschaft. Enkele bekende navigatie software paketten zijn Route 66 en Tom Tom. De huidige mobiele telefoons met GPS zijn reeds voorzien van navigatie software zodat het toestel klaar is voor navigatie gebruik.
Wel is het verstandig om naar verloop van tijd nieuwe actuele kaarten te installeren omdat het wegennet aan verandering onderhevig is. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Voordeel van smartphone als navigatie systeem
De meeste gsm merken hebben toestellen welke geschikt zijn voor navigatie. Indien u beschikt over een PDA of Smartphone, ligt het voor de hand om een navigatiepakket aan te schaffen. Een groot voordeel bij dit soort toestellen is het grote LCD beeldscherm wat zorgt voor extra bedieningsgemak. Het uitzoeken van navigatiesoftware en kaarten is de volgende stap. Zoals gezegd zijn Tom Tom en Route 66 de bekendste navigatiesoftware merken. Maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld Nokia Maps, Garmin of Destinator.