Simlock software downloaden

Simlock vrij maken
Wat is nu precies een simlock? Een gsm simlock is een slot dat ervoor zorgt dat het gsmtoestel wat u gebruikt alleen werkt in combinatie met een simkaart van de telefoonprovider waar u een abonnement heeft afgesloten. De simlock periode duurt meestal een jaar. Daarna kunt u het toestel gratis simlock vrij maken. Eerder simlock vrij maken kan overigens ook. Hier is speciaal unlock software voor te krijgen. Nadat het toestel simlock vrij is gemaakt is het te gebruiken voor alle gsm netwerken in binnen of buitenland. Uiteraard na aanschaf en gebruik van een andere simkaart.


Controle
Hoe kunt u nagaan of het gsmtoestel wat u gebruikt een simlock heeft? Doe het volgende. SimlockLeen van iemand de simkaart die gebruik maakt van een ander netwerk en doe deze in uw toestel. Bent u instaat met deze simkaart te bellen, dan heeft uw toestel geen simlock. Kunt u dus niet bellen dan is uw toestel naar alle waarschijnlijkheid voorzien van een simlock. Indien u een ander abonnement wilt afsluiten bij een provider anders dan uw huidige, zal eerst de simlock verwijderd moeten worden.


Simlock verwijderen: unlock code
Het verwijderen van een simlock kan op verschillende manieren. De meest makkelijke manier om uw telefoon te unlocken is door het te laten doen door uw eigen provider.Informeer wat de voorwaarden zijn. Zelf doen doormiddel van unlock software downloaden is mogelijk maar vraagt wel enige kennis van zaken. Daarnaast zijn er tegenwoordig op het net vele unlock sites te vinden waar u tegen betaling de unlockcode kunt krijgen. Door deze in te voeren maakt u uw gsmtoestel simlock vrij.