bel goedkoper mobiel

Bespaar op bellen
Bespaar op aanschaf- en belkosten
Waar moet u opletten alvorens u een nieuw gsmtoestel aan wilt schaffen, en moet ik prepaid of met een gsm abonnement gaan bellen.

Gsmpro.nl heeft voor u een aantal besparende tips op een rijtje gezet. U kunt ook goedkoper bellen.


Consumenten kunnen veel geld besparen bij het uitzoeken van een gsm toestel of een gsm abonnement. Waarop te letten bij aankoop? Welk abonnement past bij u? Hoe over te stappen op een andere aanbieder met behoud van nummer? Door de vele abonnementsvormen, speciale kortingen en unieke extra’s belanden consumenten al gauw in een oerwoud van tarieven en een jungle aan keuzemogelijkheden.Wie goed de verschillende aanbieders en verschillende mogelijkheden vergelijkt, kan tientallen euro’s per maand besparen. Gsmpro heeft voor u een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Goedkoper bellen : Contract vrij? profiteer nu!
Niks doen nadat het belcontract is verlopen (na een of twee jaar) is sowieso niet verstandig. Dan worden tientallen zo niet honderden euro's voordeel misgelopen. Er zijn twee opties: een nieuwe mobiel voor weinig geld in de wacht slepen of veel goedkoper bellen. Nieuwe mobiel nodig? Vergelijk de deals die de verschillende belbedrijven aanbieden. Zo geven vooral de kleine providers fantastische kortingen op toestellen, zonder daaraan al te hoge abonnementskosten te verbinden. Geen nieuw toestel nodig? Dan zijn sim-only- of cashback-abonnementen aanraders. Dat kan de helft tot tweederde van de belkosten per maand schelen. De beller heeft een eigen toestel waar hij de sim-kaart in stopt.

Goedkoper bellen : Zeg op tijd uw abonnement op
Overstappen naar een andere aanbieder is redelijk simpel. Houd rekening met een opzegtermijn van drie maanden bij de huidige aanbieder. En met eventuele aansluitkosten. Of het contract verlopen is (na een of twee jaar), is op te vragen bij de provider. Zeg drie maanden voor het aflopen van het contract de overeenkomst met de oude provider op. Sluit twee à drie weken voor het aflopen van het contract een overeenkomst met een andere gsm provider. Vraag de nieuwe aanbieder om het oude telefoonnummer over te zetten. Die regelt dat binnen twee weken. Wie haast heeft, en geen drie maanden wil wachten op een nieuw toestel, is gedwongen drie maanden lang dubbele abonnementskosten te betalen.

Goedkoper bellen : Internetwinkels zijn goedkoper dan gewone belwinkels
En dat is dus niet verzonnen. De voornaamste reden dat een webshop meestal stukken goedkoper is het feit dat er geen winkel of showroom op een a-locatie in een winkelstraat is. De dure huur hiervan is er dus niet. Nee, meestal bevinden de panden van webshops zich op industrieterreinen.

Goedkoper bellen : Kies het voordeligste abonnement
Tarieven vergelijken is lastig. De tarieftabellen geven een idee welke aanbieders goedkoop zijn en welke duur. Om precies te weten welk abonnement het voordeligst is, kunnen bellers de belwijzers invullen op de websites van de mobiele-telefonieaanbieders. In het algemeen geldt: prepaid is duurder dan abonnement en hoe hoger de belvoorraad van het abonnement, hoe lager de prijs per belminuut. Prepaid heeft als nadeel dat bellen en sms'en in het buitenland lastig is. Bovendien ligt de minuutprijs hoger en krijgen prepaidbellers minder korting op een toestel. Nadeel van een abonnement: de beller zit minstens een jaar vast aan dezelfde aanbieder en heeft een opzegtermijn van drie maanden. Wie heel onregelmatig belt, kan beter geen abonnement kiezen met een bundel belminuten, maar een abonnement waarbij abonnementskosten en minuutprijzen apart worden afgerekend. Dan zijn de vaste lasten lager, maar de minuutprijzen hoger. Abonnees die meer willen dan bellen alleen, hebben nog meer werk om de goedkoopste provider te kiezen. Zo verschilt internetten tussen de aanbieders sterk in prijs. En zijn sms-berichten bij het ene belbedrijf veel goedkoper dan bij het andere. Wees slim en ga ook goedkoper bellen.