bellen via internet


Gsmplaza.nl - Mobiel bellen kan echt goedkoper!


Internet en bellen
Ladyphone Bellen via internet is de toekomst. Gratis internetbellen misschien ook wel. Gratis internetbellen is op zeer korte tijd uitgegroeid tot een echte hype.Wat is het nu eigenlijk, bellen via het internet en hoe werkt het nu precies. Internet bellen wordt ook wel IP-telefonie, Voice over IP (VOIP)of digitale telefonie genoemd. De verwachting is dat digitale telefonie de nieuwe toekomst is op het gebied van telefonie. Maar wat is het eigenlijk? Op deze pagina wordt uitgelegd wat momenteel de mogelijkheden zijn van interbellen zijn.


Internetbellen Van Pc naar pc
Door middel van zelf speciale software kan door middel van de peer-tp-peer techniek een spraakverbinding over het internet worden opgezet. Voorbeelden van deze vorm van internettelefonie van PC naar PC zijn Skype, en VoipBuster. Middels deze programma's is het mogelijk om gratis met elkaar te internetbellen, voorwaarde is dus dat beide gerbuikers een computer hebben met daarop de zelfde software. Telefoneren naar een reguliere telefoon, zijnde mobiel of vaste lijn, tegen de kosten van een lokaal gesprek. Hiervoor dient men krediet aan te schaffen. Het is ook mogelijk om een telefoonnummer en een voicemail aan te schaffen en deze te koppelen aan een account, waardoor het ook mogelijk is om gebeld te worden vanaf de mobiele of vaste lijn.

Voorbeelden: Skype,Voipbuster


Voice over dsl
Tot nu toe zijn (A)DSL­lijnen metname gebruikt voor Internetverbindingen. Tegenwoordig zijn er steeds meer providers die bellen via de ADSL verbinding aanbieden. Dat betekent dat mensen die elkaar internet bellen alleen maar de abonnementskosten betalen en geen rekening krijgen voor de belminuten.

Voorbeelden: KPN Internetplus bellen