Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Review Nokia telefoons en smartphones

Review Nokia Lumia 820

De Nokia Lumia 820 is, samen met zijn duurdere broer, de Nokia Lumia 920, de eerste Nokia high-end Windows Phone 8. Dankzij dit programma krijg je altijd de nieuwste updates binnen van belangrijke netwerken, als Facebook. Verder is het met de Lumia 820 ook mogelijk om tussen andere Windows 8-appparaten, als smartphones, pc’s, tablets en je Xbox te synchroniseren. Hiermee heb je dus altijd toegang tot je foto’s, muziek, video’s en andere bestanden. Deze smartphone beschikt over Internet Explorer 10. Zo kan je snel en veilig internetten. Verder heeft deze telefoon nog WiFi en Bluetooth. Ook de belangrijkste Microsoft Office-apps, als Excel, Word en PowerPoint zijn al geïnstalleerd. Dit toestel heeft een verwisselbare behuizing. Dit betekent dus in dat je elke keer weer kunt kiezen voor een andere kleur. De Nokia Lumia 820 is te koop in de kleuren zwart, wit, rood, geel, grijs en paars.

Nokia Lumia 820
-Nokia Lumia 820

Afmetingen/ scherm en bediening

Dit Windows Phone 8-toestel heeft een gewicht van 160 gram. De afmetingen van deze smartphone zijn 12,4 x 6,9 x 1,0 centimeter. Dit toestel heeft een helder en scherp 4.3-inch OLED ClearBlack-display. Dit scherm heeft geen achtergrondverlichting, zodat het stroomverbruik lager ligt dan bij de meeste smartphones. Het apparaat kun je heel handig bedienen via het touchscreen. De Lumia 820 is voorzien van twee camera’s. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8 megapixel en beschikt voer een 1080p Full HD-videorecorder. Dankzij de flitser kan je ook ’s avonds en ’s nachts nog mooie, heldere foto’s maken. Met de VGA-frontcamera kan je makkelijk videocalls voeren met je contacten.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Dit toestel ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Verder kan je lekker snel internetten dankzij de 4G ondersteuning. Ook streaming video behoort hiermee tot een van de vele mogelijkheden. Natuurlijk is het ook mogelijk om sms’jes of mms-berichten te versturen en te ontvangen naar en van je vrienden. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een trilalarm en polyfone of mp3 beltonen. Het interne geheugen van de Nokia Lumia 820 is 8 GB. Als je dit wilt uitbreiden dan is dit mogelijk met een Micro SD-geheugenkaart. Mocht je belangrijke data willen overzetten naar of van je pc, dan kan je dit doen middels USB.

Multimedia

De Zune-applicatie is standaard op de Lumia 820 geïnstalleerd. Hiermee worden de meeste bekende bestandsformaten als AAC, WMA, WAV en MP3 ondersteund. Verder kan je video’s afspelen in WMV en H.264 formaat. Als je het aantal ondersteunende bestandsformaten wilt uitbreiden dan is dit mogelijk door een andere video- of muziekspeler te installeren.

(advertentie)