Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Review Nokia telefoons en smartphones

Review Nokia Lumia 920

De Nokia Lumia 920 is Nokia’s eerste high-end smartphone met het besturingssysteem Windows Phone 8. Hiermee krijg je altijd direct updates. Verder is het mogelijk om deze smartphone te synchroniseren met Windows 8-PC’s, tablets, smartphones en de Xbox 360. Hierdoor heb je dus overal toegang tot je bestanden, muziek, video’s en foto’s. Verder kan je met dit toestel veiliger en sneller internetten. Dit komt door de aanwezigheid van Internet Explorer 10. Microsoft Office-apps als Excel, Word, OneNote en PowerPoint zijn al voorgeïnstalleerd. Ook behoren WiFi, WiFi-hotspotfunctionaliteit, Bluetooth, aGPS en NFC tot de standaarduitrusting. Daarnaast biedt deze telefoon diensten aan als Nokia Music, Nokia Drive en Nokia City Lens, waarmee je informatie krijgt over de omgeving waar je bent. De Lumia 920 is te koop in de kleuren wit, zwart, grijs, rood en geel.

Nokia Lumia 920
-Nokia Lumia 920

Afmetingen/ scherm en bediening

De Lumia 920 van Nokia heeft een PureView-technologie en weegt 185 gram. De afmetingen van dit toestel zijn 13,0 x 7,1 x 1,1 centimeter. Het 4.5-inch display is voorzien van het krasbestendige Gorilla Glass. Je beeldscherm zal hiermee dus niet snel beschadigd worden. Deze telefoon bedien je heel eenvoudig middels het touchscreen. De Nokia Lumia 920 is voorzien van een ingebouwde hoofd- en frontcamera. De hoofdcamera, welke een resolutie heeft van 8.7 megapixel, beschikt ook over een flitser. Foto’s maken in de nacht moet dus geen probleem zijn. Verder kan je met deze camera ook video’s opnemen. De 1.2 megapixel frontcamera is heel handig voor het voeren van videogesprekken.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Net als heel veel andere smartphones, ondersteunt ook dit toestel de meest bekende GSM-netwerken. Je bent hiermee dus altijd wel bereikbaar. Snel mobiel internetten is mogelijk dankzij de 4G ondersteuning. Ook behoort streaming hiermee tot een van de mogelijkheden. Met de Nokia Lumia 920 kan je probleemloos tekst- en multimediaberichten versturen en ontvangen. Verder behoren polyfone of mp3 beltonen en een trilalarm tot de standaarduitrusting.

Multimedia

De Nokia Lumia 920 is voorzien van een geïnstalleerde Zune-applicatie, welke tal van audio, - video- en imagebestandsformaten ondersteunt. Video’s en muziekbestandsformaten die worden ondersteund zijn onder meer AAC, MP3, WMA, WAV, H.263 en WMV. Het is ook mogelijk om een andere muziek- of videospeler te installeren. Hiermee kan je dan het aantal ondersteunende bestandsformaten uitbreiden.

(advertentie)