Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Review Sony telefoons en smartphones

Review Sony Xperia Z

Met de Sony Xperia Z heeft Sony zijn eerste 5-inch XPeria-model gelanceerd. Dit duurzame een sterke toestel heeft een dikte van slechts 7,9 mm. Deze smartphone beschikt over de eigenschappen van de digitale camera’s van Sony en bevat de eerste beeldsensor met HDR video voor smartphones. HDR staat voor High Dynamic Range en deze technologie geeft een helder een scherp beeld. De foto’s en video’s die je maakt worden dus altijd haarscherp afgelegd. De Xperia Z is verkrijgbaar in de drie kleuren zwart, wit en paars.Sony Xperia Z
- Sony Xperia Z

Afmetingen/ scherm en bediening

Deze 5-inch Jelly Bean smartphone heeft een gewicht van 146 gram. De afmetingen van dit compacte toestel zijn 13,9 x 7,1 x 0,8 centimeter. Onder de ideale omstandigheden bedraagt de spreektijd 550 minuten en de standbytijd 530 uur. De Xperia Z bedien je heel eenvoudig middels het touchscreen. Dit toestel is met twee ingebouwde camera’s uitgerust. De frontcamera heeft een resolutie van 2.0 megapixel. Hiermee kan je dus uitstekend videogesprekken voeren. De 13.0 megapixel hoofdcamera beschikt over een flitser, zodat je ook in het donker scherpe foto’s kunt maken. Daarnaast kan je hier ook video’s mee opnemen. Verder is de Sony Xperia Z voorzien van een TFT kleurenscherm. TFT, ofwel Thin Film Transistor is een veelgebruikte schermtechnologie voor elektronische apparaten. Bij normaal licht kan je het scherm prima aflezen.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Met de Sony Xperia Z ben je op bijna elke locatie wel bereikbaar. Dit komt, omdat deze telefoon de meest bekende GSM-netwerken ondersteunt. Dankzij de 4G ondersteuning kan je thuis en onderweg lekker snel internetten. Je hoeft dus geen minutenlang te wachten voordat een pagina is geladen. Zowel het versturen van mms als sms-berichten behoren tot de vele mogelijkheden. Dit toestel is standaard uitgerust met WiFi, Bluetooth, een trilalarm en polyfone of mp3 beltonen. Deze smartphone van Sony heeft een internet flash geheugen van 16 GB. Als je meer data op je toestel wilt opslaan, dan is het mogelijk om je geheugen uit te breiden. Dit kan je doen met een externe Micro SD-kaart. Hiervoor is één slot aanwezig. Verder kan je data ook van en naar je pc overzetten middels een USB.

Multimedia

Aangezien de Sony Xperia Z over Android beschikt ondersteunt dit toestel diverse multimedia-bestandsformaten. Op videogebied zijn dit bestandsformaten als H.263, H.264, AVC en MPEG4. De muziekbestandsformaten die worden ondersteund zijn AAC, AAC+, WAV en MP3. Op het gebied van afbeeldingen geldt dit weer voor bekende formaten als JPEG, PNG, GIF of BMP. Het is natuurlijk ook nog mogelijk om een andere muziek-of videospeler te installeren. Zo kan je nog meer typen bestandsformaten openen.

Heb je deze telefoon gekocht voor iemand als cadeautje? Verras deze persoon met een leuk gedicht.

(advertentie)