Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Review Samsung telefoons en smartphones

Review Samung Galaxy S4

Heb je een Samsung Galaxy 3, maar ben je er op uitgekeken? Dan kan je natuurlijk ook overstappen op een Samsung Galaxy 4. Met deze smartphone overtreft Samsung zijn voorganger. Zo zijn er aan de S4 een aantal features flink verbeterd, zoals de display, de camera en de snelheid. Op dit toestel zijn alle bekende Google-apps als Google Maps, YouTube, Google Talk, Google+, Google Places en Google Voice Search als voorgeïnstalleerd. Dit is heel makkelijk, want zo hoef je ze zelf niet meer te downloaden en te installeren. Je kunt dus gelijk aan de slag met je smartphone. Onder de namen White Frost en Black Mist is de Galaxy S4 verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering. Samsung Galaxy S4
- Samsung Galaxy S4

Afmetingen/ scherm en bediening

Met het design van 136,6 x 69,8 x 7,9 millimeter en een gewicht van 130 gram is de Galaxy S4 lekker compact. Het 5-inch Super AMOLED beeldscherm heeft een Full HD-resolutie van 1080 x 1920 pixels en een pixeldichtheid van 441 pixels per inch. Dankzij Gorilla Glass 3 is het scherm ook nog eens krasbestendig. Het toestel het een groot scherm en is hierdoor eenvoudig te bedienen. Dit kan je doen via het touchscreen en de menuknop. De camera’s van de S4 mogen zeker benoemd worden. Het toestel beschikt over een frontcamera en een hoofdcamera. Met de 2-megapixel frontcamera kan je eenvoudig videochatten, maar ook even snel foto’s en video’s maken. Voor het uitgebreidere werk gebruik je de 13-megapixel hoofdcamera, welke beschikt over een LED-flitser, zero shutter, panoramafunctie en een 1080p Full HD-videorecorder. Het bijzondere aan de camera’s is, dat je zo ook samen kunt gebruiken. Met de Dual Camera-functie kun je met de camera’s tegelijkertijd foto’s maken. De foto’s kun je dan weer samenvoegen. Verder kan je ook nog kiezen uit twaalf verschillende fotografie-instellingen. Met de functie Drama Shot leg je met één klik een actie als versnelde film af. Je net gemaakte foto’s sla je eenvoudig op via de Story Album-functie. Ook is het mogelijk om videocalls te voeren met je familie of je vrienden. Met de Dual Video Call Functie kun je hen laten zien waar jij naar kijkt tijdens een telefoongesprek.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

De Samsung Galaxy S4 ondersteunt alle bekende GSM-netwerken en dankzij de 4G ondersteuning kan je hier snel mee internetten. Net zoals bij de meeste high-end smartphones kun je met dit toestel ook gewoon sms’en mms’en. Verder behoren WiFi en Bluetooth natuurlijk ook tot de standaard uitrusting. Ook kan je kiezen uit tal van beltonen. Dit toestel wordt standaard geleverd met een intern flash geheugen van 16 GB, maar met een SD-geheugenkaart is dit eenvoudig uit te breiden tot 32 GB. Als je data van je telefoon wilt overzetten op je desktop of laptop, dan kan je dit heel eenvoudig doen met behulp van een USB-kabel.

Multimedia

De Galaxy S4 is een innovatief toestel en hiermee kan je dan ook vrijwel alle formaten openen. Afbeeldingsformaten als JPEG, GIF, PNG en BMP worden allemaal helder weergegeven. Muziekbestanden van formaten als WAV, MP3, MP4, AAC en AAC+ kun je direct afspelen, zonder te converteren. Met de videospeler kun je video’s van bekende formaten afspelen.

advertentie