Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Review Sony telefoons en smartphones

Review Sony Xperia L

Met de Sony Xperia L heeft Sony een zeer stijlvolle en goedwerkende smartphone uitgebracht. Dit toestel met een Android 4.1 besturingssysteem en een 1 GHz dual-core processor heeft een aantal bijzonder features, zoal de Stamina-modus voor een optimale accuduur en de One-touch functies met NFC, waarmee content op je televisie wordt weergegeven en het delen van foto’s of muziek met andere apparaten makkelijker wordt. Met deze smartphone is het ook mogelijk om games uit de PlayStation Mobile Store te spelen, want dit toestel is PlayStation gecertificeerd. De Xperia L is verkrijgbaar in zwart en wit.Sony Xperia L
- Sony Xperia L

Afmetingen/ scherm en bediening

Deze 4,3-inch smartphone heeft de afmetingen van 12,9 x 6,5 x 1,0 centimeter en heeft een gewicht van 137 gram. Je kunt dit toestel bedienen middels het touchscreen. De Sony Xperia L is voorzien van twee camera’s. De 8.0 megapixel hoofdcamera heeft een flitser en een videofunctie. De speciale cameratoets zorgt ervoor dat je altijd snel een foto kunt maken, ook als het scherm vergrendeld is. De frontcamera van 0,3 megapixel is vooral ideaal voor het voeren van videocalls. Zo kunnen je vrienden of familie jou zien terwijl je ze belt. Dit toestel is, net als alle andere Sony Xperia smartphones, uitgerust met een TFT kleurenscherm. Dit is een van de meest toegepaste schermtechnologieën ter wereld voor elektronische apparaten.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

De Xperia L ondersteunt alle bekende GSM-netwerken, zoals 900, 1800 en 1900 MHz. Je bent dus altijd wel bereikbaar. Deze telefoon is voorzien van HSDPA en UMTS ondersteuning, zodat je lekker snel mobiel kunt internetten. Ook WiFi en Bluetooth zijn aanwezig. Het is mogelijk om tekst- en multimediaberichten te versturen en te ontvangen. Verder kun je natuurlijk ook Whatsapp op je smartphone installeren. Het interne flash geheugen van de Sony Xperia L is 8 GB. Mocht je dit te weinig vinden, dan kun je het geheugen eenvoudig uitbreiden met een externe Micro SD-geheugenkaart.

Multimedia

De Sony Xperia L draait op Android. Hierdoor is het mogelijk om tal van multimediabestanden te openen. Op muziekgebied speel je bestanden als AAC, AAC+ EN MP3 zonder converteren af. Voor video’s geldt dit voor de bestandsformaten H.263, H.264, AVC en MPEG4. Afbeeldingsformaten als GIF, JPEG, BMP en PNG kan je ook zonder problemen openen. Met een andere muziek- of videospeler is het natuurlijk altijd mogelijk om het aantal ondersteunende bestandsformaten uit te breiden.

(advertentie)