Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Review Blackberry telefoons en smartphones

Review Blackberry Q10

De BlackBerry Q10 is de eerste BlackBerry smartphone met het 10-besturingssysteem. Met enkele nieuwe toepassingen is de Q10 een goede opvolger van zijn voorganger, de Z10. Verder is de Q10 voorzien van een dual-core processor, WiFi, Bluetooth 4.0, 3G, 4G, aGPS en NFC. Op deze smartphone is BlackBerry Messenger 6 al voorgeïnstalleerd. Verder kan je meer apps op je toestel installeren via BlackBerry World. Met BlackBerry 10 heb je weer de beschikking over tal van geavanceerde functionaliteiten, zoals BlackBerry Hub en BlackBerry Balance. Met BlackBerry Hub krijg je direct een overzicht van al je chatgesprekken en berichten en BlackBerry Balance geeft je de mogelijkheid om werk en privé goed gescheiden te houden. De BlackBerry Q10 is te koop in de kleuren zwart en wit.

Blackberry Q10
- Blackberry Q10

Afmetingen/ scherm en bediening

De BlackBerry Q10 heeft een gewicht van 139 gram en de afmetingen zijn 12,0 x 6,7 x 1,0 centimeter. Deze smartphone is uitgerust met een 3.1-inch touchscreen en een qwertytoetsenbord. Je bedient dit toestel middels een touchscreen. De BlackBerry Q10 is voorzien van een Super AMOLED kleurenscherm. Hiermee wordt alles op je scherm helder weergegeven en verbruik je minder energie. Met de twee ingebouwde camera’s kan je foto’s maken, video’s opnemen of videocalls voeren. De 8,0 megapixel hoofdcamera beschikt over een flitser. Het is dus geen probleem om ook in het donker scherpe foto’s te maken. De frontcamera heeft een resolutie van 2.0 megapixel. Deze camera kan je vooral gebruiken als webcam.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

De BlackBerry Q10 ondersteunt alle bekende GSM-netwerken als 900. 1800 en 1900 MHz. Met dit toestel ben je dus altijd en overal wel bereikbaar. Dankzij de snelheid van 4G heb je razendsnel mobiel internet. Ook is streaming mogelijk. Net als bij alle smartphones, kan je met de Q10 zowel tekst-als multimediaberichten versturen en ontvangen. Ook polyfone of mp3 beltonen en een trilalarm behoren tot de standaarduitrusting. De Q10 van BlackBerry heeft een 16 GB internet flash geheugen. Dit toestel beschikt over één slot voor een externe Micro SD-geheugenkaart, waarmee je het geheugen flink kunt uitbreiden. Het is mogelijk om data over te zetten van en naar je PC. Dit kan middels USB. Door dit te doen raak je belangrijke gegevens niet snel kwijt.

Multimedia

De BlackBerry Q10 ondersteunt tal van audio-, video- en imageformaten. De ondersteunende audioformaten zijn onder meer AAC, MP3, WAV, WMA, FLAC en Vorbis. Wat betreft de images kan je formaten openen als BMP, JPG, GIF, PNG en TIF. Voor videoformaten geldt dit onder meer voor H.263, H.264, WMV9, AVI en MPEG4.

(advertentie)