Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Review Blackberry telefoons en smartphones

Review Blackberry Z10

Met de BlackBerry Z10 heeft BlackBerry een nieuwe smartphone op de markt gelanceerd. De Z10 is de eerste full-touch BlackBerry met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssyteem. Dit systeem biedt tal van nieuwe functionaliteiten, zoals BlackBerry Hub (hiermee heb je direct overzicht van al je ontvangen berichten en chatgesprekken), BlackBerry Keyboard (waarmee je schrijfstijl snel wordt herkend, zodat je sneller kunt typen), Camera with Time Shift Mode (voor een optimale foto) en BBM Video with Screen Share (waarmee je snel van gesprek kunt wisselen). Verder biedt de Z10 de mogelijkheden als BlackBerry Balance (waarmee werk en privé gescheiden worden gehouden), Voice Control en NFC. BlackBerry Messenger 6 is al voorgeïnstalleerd op deze smartphone. Meer apps kan je downloaden via BlackBerry World. De Z10 is verkrijgbaar in het zwart en wit.

Blackberry Z10
- Blackberry Z10

Afmetingen/ scherm en bediening

De BlackBerry Z10 met een 4.2-inch touchscreen heeft een gewicht van 135 gram en de afmetingen bedragen 13,0 x 6,6 x 0,9 centimeter. Je kunt dit toestel bedienen middels het touchscreen. Deze smartphone is voorzien van een IPS kleurenscherm. Deze schermtechnologie is ontwikkeld door het Japanse Hitachi. Hiermee worden de kijkhoeken en kleurreproducties van de display verbeterd. Dit scherm heeft een resolutie van 768 x 1280 pixels. De Z10 heeft twee camera’s die zijn ingebouwd. De hoofdcamera beschikt over een resolutie van 8,0 megapixel. Je kunt hier ook video’s mee opnemen. Dankzij de flitser is het ook mogelijk om foto’s in het donker te maken. De frontcamera heeft een resolutie van 2,0 megapixel en is ideaal voor videogesprekken.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Dankzij de 4G ondersteuning kan je met deze smartphone overal razendsnel internetten. De Z10 ondersteunt netwerken als GSM 900, 1800 en 1900 MHz. Verder is het mogelijk om met dit toestel sms en mms berichten te versturen en te ontvangen. Natuurlijk behoren een trilalarm, mp3 en polyfone beltonen tot de standaarduitrusting. Je kunt dus zelf je beltoon uitkiezen. Verder heeft dit toestel nog WiFi en Bluetooth. Het interne geheugen van de Z10 is 16 GB. Voor een groter geheugen kan je een externe MicroSD-geheugenkaart in je smartphone plaatsen. Data kan je weer op je pc of laptop overzetten middels een USB.

Multimedia

Met de BlackBerry Z10 kan je vrijwel alle audio-, image- en videoformaten openen. De ondersteunende videoformaten die je kunt afspelen zijn onder andere MPEG4, AVI, WMV9, H,263 en H.264. Wat betreft de muziekbestandsformaten zijn dit AAC, WAV, MP3, WMA, Vorbis en FLAC. Images van de formaten GIF, JPG, PNG, BMP en TIF kun je ook moeiteloos openen.

(advertentie)