Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Review Samsung telefoons en smartphones

Review Samung Galaxy Core

Als je op zoek bent naar een betaalbare smartphone met voldoende mogelijkheden, dan is de Samsung Galaxy Core een zeer geschikte optie. Dit toestel draait op Android 4.1 Jelly Bean en heeft een display van 4.3 inch. Deze smartphone is voorzien van tal van bekende Galaxy-functionaliteiten, zoals Smart Alert, Smart Stay en S Voice. Hierdoor doet de Galaxy Core niet onder voor zijn duurdere versies. Dit toestel is verkrijgbaar in het wit en blauw en is beschikbaar als single en als dual-sim model.Samsung Galaxy Core
- Samsung Galaxy Core

Afmetingen/ scherm en bediening

De Samsung Galaxy Core is lekker compact, heeft een gewicht van 124 gram en is 12,9 x 6,8 x 0,9 centimeter. Via de vaste knop en het touchscreen kun je deze telefoon heel eenvoudig bedienen. Het scherm heeft een LED verlichting en bestaat uit een TFT kleurenscherm. De resolutie van dit scherm is 480 x 800 pixels. Dit toestel van Samsung bevat twee camera’s. Iets dat je misschien niet zou verwachten van een budgetversie. De frontcamera kan je heel makkelijk als webcam gebruiken. Heel handig om te videochatten. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel. Je kunt dan ook scherp foto’s maken. Dankzij de ingebouwde LED-flitser is dit haast altijd mogelijk. Ook kan je hier video’s mee opnemen.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

Zoals je gewend bent bij de Galaxy ondersteunt ook dit toestel alle bekende netwerken als GSM 900, 1800 en 1900MHz. Hierdoor ben je altijd wel bereikbaar. De UMTS en HSDPA ondersteuning zorgt ervoor dat je razendsnel kunt internetten. Hierdoor kan je tal van leuke app’s downloaden. Uiteraard behoren sms en mms ook tot de mogelijkheden. Verder kan je voor alle meldingen of alarmen weer een aparte beltoon kiezen. De Samsung Galaxy Core heeft een flash geheugen van 8GM, maar met een Micro SD-kaart kan je dit natuurlijk uitbreiden. Data kun je eenvoudig naar je PC versturen via USB 2.0. Een headset of handsfree carkit kun je met je smartphone verbinden via de Bluetooth 3.0 verbinding. Verder behoort ook WiFi tot de mogelijkheden.

Multimedia

Met dit toestel kan je bijna alle standaard audio- en videoformaten afspelen. Verder kan je ook zeer veel afbeeldingen bekijken. Dit zijn afbeeldingsformaten als JPG, PNG en BM. Ook het openen van muziekbestanden gaat moeiteloos. Verder kan je ook nog andere spelers downloaden, zodat je verschillende bestandsextensies kunt openen.

advertentie