Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Review Samsung telefoons en smartphones

Review Samung Galaxy Mega 6.3

Met de Samsung Galaxy Mega 6.3 heeft Samsung het beste van twee werelden gecombineerd. Dit toestel lijkt net iets meer op een tablet dan op een smartphone. Het is dan ook een combinatie van een tablet en een smartphone en wordt ook wel een phablet genoemd. De Galaxy Mega 6.3 wordt standaard geleverd met het besturingssysteem Android 4.2 Jelly Bean. Het unieke van deze phablet is, dat je met twee schermen tegelijk kunt werken. Hierdoor kan je eenvoudig multitasken. Verder zijn er aan dit toestel handige, nieuwe features toegevoegd, zoals S Memo, S Planner en MyFiles. Samsung Galaxy Mega 6.3
- Samsung Galaxy Mega 6.3

Afmetingen/ scherm en bediening

De Samsung Galaxy Mega 6.3 heeft veel weg van een tablet en is dan ook niet zo compact als een smartphone. Deze Android-phablet weegt 199 gram en heeft afmetingen van 16,8 x 8,8 x 0,8 centimeter. Dit toestel is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering. Dit toestel bevat een PLS kleurenscherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Via het touchscreen kun je de phablet eenvoudig bedienen. De twee ingebouwde camera’s bieden je volop mogelijkheden. De frontcamera heeft een resolutie van 1.9 megapixels. Deze camera is vooral geschikt voor videogesprekken. Met de hoofdcamera, welke een resolutie heeft van 8,0 megapixels, kan je uitstekende foto’s maken. Dankzij de ingebouwde flitser is het zelfs mogelijk om foto’s in het donker te maken.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

De Galaxy Mega 6.3 ondersteunt de standaard GSM-netwerken 900, 1800 en 1900. Met de 4G ondersteuning zit je supersnel op het internet. Ook als niet thuis bent. Dankzij deze snelheid is streaming video ook een van de vele mogelijkheden. Met deze phablet kan je zowel tekst- als multimediaberichten versturen en ontvangen. Natuurlijk behoren een trilalarm en polyfone of mp3 beltonen tot de standaard uitrusting. Dit model van Samsung draait volledig op het mobiele besturingssysteem van Google, Android 4.2 Jelly Bean. Hiermee kan je alle populaire apps downloaden. Verder is dit systeem uitgevoerd met een geïntegreerd Swype-toetsenbord en een multi-user support. Hiermee kan je meerdere user accounts op je tablet aanmaken.

Multimedia

De Samsung Galaxy Mega 6.3 is een echte voorloper op het gebied van multimedia. Deze phablet ondersteunt tal van multimedia-formaten. Afbeeldingen in JPEG, GIF, PNG of BMP-formaat worden prima weergegeven. Op muziekgebied speelt dit toestel AAC, AAC+, MP3 en WAV-bestanden zonder haperen af. Verder ondersteunt de videospeler H.263, H.264 AVC en PMEG4. Als je een muziek- of videospeler installeert, dan kan je het aantal bestandsformaten ook nog eens uitbreiden.

advertentie