Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Review Samsung telefoons en smartphones

Review Samung Galaxy Grand

Met de Samsung Galaxy Grand heeft Samsung een voordelige smartphone ontwikkeld. Het is een goedkope vervanger voor de Samsung Galaxy Note II. De Galaxy Grand is vooral een ideale smartphone voor mensen die graag een wat groter scherm in hun handen hebben. Dit toestel wordt standaard geleverd met het Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem. De Grand is in twee versies verkrijgbaar. Dit zijn de Galaxy Grand en de Galaxy Grand Duos, waarin je twee simkaarten kwijt kunt. Samsung Galaxy Grand
- Samsung Galaxy Grand

Afmetingen/ scherm en bediening

De Samsung Galaxy Grand ligt heel goed in de hand. Met het grotere 5-inch TFT LCD scherm kun je eenvoudig en overzichtelijk video’s bekijken, berichten versturen, games spelen of internetten. De telefoon heeft een TFT kleurenscherm. TFT staat voor Thin Film Transistor. Bijna alle elektronische apparaten beschikken over deze toegepaste schermtechnologie. Deze smartphone beschikt over twee camera’s. Dit zijn de frontcamera en de hoofdcamera. Met de 2-megapixel frontcamera kan je snel even een foto maken. Met de 8-megapixel camera kan je prima foto’s en video’s maken. Deze camera is onder meer voorzien van een zero shutter lag (snelle sluitertijd), een ultra-quick camera start-up (korte opstarttijd) en een sensor die verlicht is. Hiermee kan je ook duidelijke foto’s maken in slechte lichtomstandigheden. Verder beschikt deze camera ook over een 1080p Full HD-videorecorder.

Bel- & datafuncties / geheugen en connectiviteit

De Galaxy Grand ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Dankzij de HSDP en UMTS ondersteuning kan je zonder problemen mobiel internetten. Bluetooth 4.0, aGPS, WiFi en 3G/HSDPA worden standaard ondersteund. Met deze Galaxy Grand kan je ook nog gewoon sms en mms berichtjes versturen. De bekende beltonen en het trilalarm behoren natuurlijk ook tot de standaarduitrusting. De telefoon wordt geleverd met een intern geheugen van 8GB. Er is 1 slot beschikbaar voor een externe geheugenkaart. Met een USB kun je de gegevens van je smartphone eenvoudig overzetten op je PC. Verder kan je foto’s, video’s of andere gegevens ook weer doorgeven aan anderen via Bluetooth en WiFi.

Multimedia

Dankzij Android ondersteunt de Samsung Galaxy Grand de meest bekende multimedia-bestandsformaten. Dit geldt onder meer voor GIF, JPEG, BMP en PNG bestanden, maar ook voor AAC, AAC+, MP3 en WAV-bestanden. Met de standaard videospeler kan je MPEG4, AVC, H.263 en H.264 bestanden afspelen. Als je een andere muziek- of videospeler op je smartphone installeert, dan kan je meer types bestandsformaten afspelen.

advertentie