Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Mobiel internet abonnement

Mobiel internet abonnementInternetten, we doen het dagelijks. We lezen er ons nieuws, informatie voor onze opleiding en delen onze dagelijkse bezigheden met onze vrienden en familie. We leven op het internet en dat is op zichzelf een bijzonder feit. Een grote facilitator van dit digitale leven wordt gerealiseerd door het mobiele internet. Om gebruik te kunnen maken van mobiel internet heb je een mobiel internet abonnement benodigd. Dit kan in combinatie met een bel- en smsbundel, maar kan ook los af worden gesloten wanneer je enkel gebruik wilt maken van internet op je smartphone, tablet of laptop. Het kan allemaal.

Voordelen en nadelen mobiel internet abonnement

1. Je betaald een vast bedrag per maand in ruil voor een vast datalimiet van 500MB, 1GB of 2GB en een vaste maximale snelheid.
2. Je weet vooraf hoeveel je kwijt bent en als je binnen je bundel blijft kun je blijvend voordelig gebruikmaken van mobiel internet.
3. Je kunt overal in Nederland online met je smartphone, tablet of laptop.

De nadelen? Of die er wel zijn? Natuurlijk heeft elke techniek en elk product haar nadelen, maar écht nadelen kunnen we niet opnoemen van het mobiel internet abonnement. Anders dan het feit dat mobiel internet niet onbeperkt is, dus niet zonder datalimiet, is een groot nadeel. Daarnaast is de verbinding niet altijd éven sterk omdat je de ene keer wel binnen het bereik van de masten bent en de andere keer middels roaming een verbinding tot stand wordt gebracht. Hoewel we bovenstaande twee punten als nadelen op kunnen schrijven zijn de technieken van roaming en het tot stand brengen van een verbinding steeds beter geworden de afgelopen jaren. Providers zijn constant bezig hun netwerk te upgraden en willen allemaal de beste leverancier van het land worden. Die gezonde lust voor concurrentie zorgt ervoor dat de techniek evolueert en over een aantal jaar is er geen plekje meer in Nederland te vinden waar men niet op internet kan. Hetzij via een landlijn, hetzij via een mobiel internet abonnement.

Mobiel ineternet in het buitenland

De vakantie is aangebroken, tijd om naar het buitenland te gaan voor een goede dosis cultuur, rust en zon. Hartstikke mooi allemaal, maar om niet zuur van vakantie terug te komen als gevolg van een hoge rekening van je mobiele internet abonnement is het verstandig deze uit te schakelen. Internetten in het buitenland met een mobiel internet abonnement kost namelijk éxtra. En aangezien de providers het verbruik per MB berekenen kunnen de kosten enorm hoog oplopen. In het verleden zat er geen limiet op de extra kosten en waren er in den beginne meldingen van mensen met rekeningen van meer dan 20.000 euro als gevolg van internetten in het buitenland. Dat kan nu niet meer. Volgens een Europese wet moet de provider een maximum te betalen bedrag instellen en de gebruiker waarschuwen per sms. Hoe hoog dit maximale bedrag is, is per provider verschillend. Het is dus een puntje van aandacht wanneer je een abonnement af gaat sluiten. Lees voor specifieke informatie altijd even de voorwaarden van je provider.

Dossier Mobiel Internet:

(advertentie)