Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Prepaid internet op je mobiel

Prepaid mobiel internet Prepaid, we kenne het principe al voor het bellen. Nu is het ook verschoven naar het internet en met enige recht van spreken. Want het internet is al duur genoeg. Prepaid kun je namelijk helemaal zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft aan je internet. Daarnaast heb je ook geen vaste kosten. Je kunt helemaal zelf bepalen of je weer opnieuw tegoed stort of niet. Met name in het buitenland is dat wel erg handig. Als je op vakantie gaat en je wilt zo nu en dan even op internet dan is mobiel internet prepaid in het buitenland een absolute uitkomst. Zeker als je een prepaid kaartje koopt van een provider in het land waar je bent. Dan betaal je lokaal tarief en geniet je vaak ook van een wat sneller internet in verhouding met het ‘roamen’ naar je eigen provider.

Voor en nadelen van prepaid mobiel internet

Wat zijn de voordelen van prepaid mobiel internet?
1. Je betaald nooit meer dan het tegoed dat je op je kaart hebt staan.
2. Je kunt genieten van lokaal tarief als je gebruikmaakt van lokaal prepaid internet.
3. Je hebt geen vaste kosten en je betaald alleen voor het verbruik.

Wat zijn de nadelen van prepaid mobiel internet?
1. Zodra je tegoed op is dan ga je offline, dat kan erg vervelend zijn als je net met een vriend of familielid aan het chatten of videobellen bent. De verbinding wordt direct verbroken als je tegoed op is.
2. Je moet altijd zorgen voor voldoende tegoed, want je kunt niet altijd overal in elke winkel voor jouw betreffende provider tegoed kopen. Zodra je geen tegoed hebt kun je dus niet via internet extra tegoed bijkopen. Dat kan lastige gevolgen hebben. Wil je gebruikmaken van mobiel internet in het buitenland dan is prepaid een ideale oplossing. Het is goed te betalen, het is net zo snel als een mobiel internet abonnement en je hebt totaal in eigen hand hoeveel kosten je maakt. Daarnaast zou je nog extra kunnen besparen door veelvoudig op draadloze netwerken te internetten. Daar kun je vaak gebruik van maken als je bij een wegrestaurant zit en ook de meeste hotels en campings genieten van een dergelijk draadloos netwerk. Zo hoef je dus je tegoed niet aan te breken in het buitenland.

Ga je voor prepaid of wil je toch liever een vaste bundel? De keuze is en blijft natuurlijk aan jou, maar het is enigszins raadzaam óók als je in Nederland al een vaste bundel hebt deze uit te zetten en te gaan voor een prepaid mobiel internet abonnement wanneer je in het buitenland wilt gaan internetten. Het bespaart een hoop kosten en het is eenvoudig in gebruik.

Dossier Mobiel Internet:

(advertentie)