Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Onbeperkt mobiel internet

Onbeperkt mobiel internettenOnbeperkt mobiel internet was in den beginne nog mogelijk, maar daar zijn de providers wel een beetje klaar mee. Er is nog een enkele provider die het als aanbieding heeft om nieuwe klanten te trekken, maar in principe is het tijdperk der onbeperkt mobiel internet ten einde. Onbeperkt mobiel internet houdt in dat je voor een vast bedrag per maand, zoals je dat gewend bent met je vaste internetaansluiting in huis, downloaden, uploaden, delen, e-mailen en streamen totdat je er geen puf meer voor had. Volgens de providers werd het voor hen ondraaglijk en ‘problematisch’ toen de smartphones enorm goed waren verkocht. We gingen met z’n allen massaal het netwerk gebruiken waardoor deze flink werd belast. Zelfs over werd belast. Daardoor werd het netwerk traag en was men minder tevreden met haar mobiel internet abonnement. Onbeperkt of niet. Overal ter wereld waar men mobiel internet heeft ziet men dit als een stijgend probleem en er wordt op wereldwijd niveau gezocht naar het oplossen van dit probleem door de telecom- en internetproviders van de wereld.

Kiezen tussen goedkoop of snel?

Als je tegenwoordig een mobiel internet abonnement af gaat sluiten kun je simpel gezegd kiezen uit twee type abonnementen. Een goedkoop en relatief langzaam abonnement en een snel en relatief duur abonnement. Beide met onderscheid in voorwaarden omtrent verbruik en snelheid. T-Mobile schijnt als enige provider in Nederland nog een redelijk aanbod in onbeperkt mobiel internet te hebben en is daarnaast ook nog de goedkoopste aanbieder van mobiel internet. Vergelijken is hier een goede optie, ga je voor T-Mobile of toch voor KPN, Vodafone of bijvoorbeeld Tele 2.Waar je op moet letten als je gaat vergelijken:

1. Heb ik écht onbeperkt internet bij de betreffende provider en zo ja, wat zijn de instellingen van de provider omtrent de fair use policy? Een fair use policy houdt in dat wanneer je het netwerk te veel belast met je verbruik, dat de snelheid van je verbinding flink wordt afgeknepen. In welke mate deze wordt afgeknepen is een punt om na te gaan bij de provider zelf.
2. Wanneer het niet om een onbeperkt mobiel internet abonnement gaat, wat is het datalimiet dan? Vaak gaat het om maximaal maandelijks verbruik van 500MB, 1GB of 2GB.
3. Hoe snel is het mobiele internet? Vaak ligt de maximale snelheid van mobiel internet rond de 5-7mbps.
4. Is het mobiele internet abonnement in combinatie met bellen en sms-en of is het een los mobiel internet abonnement voor mobiel internet op je tablet of laptop?

Keuze mobiel ineternet

Met bovenstaande punten in het achterhoofd kun je eenvoudig bepalen welke provider het beste abonnement kan leveren. Het is een kwestie van voorkeur en persoonlijke verwachtingen. Wat verwacht je van het mobiele internet abonnement en wat kun je krijgen? Enige concessies zullen gedaan moeten worden, maar over het algemeen kun je altijd wel een mobiel internet abonnement vinden die bij je past. Of deze onbeperkt is? Dat zal waarschijnlijk niet meer in het pakket zitten, maar wie weet komt het onbeperkt mobiel internet nog weer terug onder bepaalde voorwaarden!

Dossier Mobiel Internet:

(advertentie)