Advertentie


Mobiele telefoons


Mobiele telefoon Top 5

Mobiele zaken

Mobiel internet vergelijken

Mobiel internet vergelijkenVergelijken loont, daar beginnen we dit artikel mee. Direct met de deur in huis. En dan hebben we het niet per se over het vergelijken van mobiel internet, nee ook telefoons, speakers, auto’s, keukens of hometrainers. Je kunt het zo gek niet bedenken of het vergelijken van het aanbod loont enorm. Je kunt er namelijk een hoop geld mee besparen, maar waar let je nou op als je gaat vergelijken? En in het bijzonder van dit artikel, waar let je op als je mobiel internet gaat vergelijken?

Waarop letten bij mobiel internet

Puntjes van aandacht:
1. Wat is het datalimiet van het abonnement? Mag je 250 MB, 500MB, 1GB, 2GB of nog meer verbruiken elke maand?
2. Wat kost het als je buiten je bundel internet? Wat zijn de kosten per verbruikte MB?
3. Hoe zit het met internetten in het buitenland, valt dat binnen je bundel of betaal je extra per verbruikte MB? Wat zijn de maximale kosten voor internetten in het buitenland?
4. Wat is de maximale snelheid die wordt geboden? Doorgaans is dat tussen de 5 en 10 mbps, dan hebben we het over de gemiddelde abonnementen. Wellicht is het abonnement dat jij op het oog hebt sneller, maar ook daar zal weer het nodige prijskaartje aanhangen.
5. Is het abonnement in combinatie met een bel- en smsbundel of is het een los abonnement? Welke optie is goedkoper en wat heb je écht nodig om te kunnen genieten van kwalitatief mobiel internet?

Bovenstaande punten zijn slechts een indicatie van hetgeen je het beste op kunt letten. Je hebt zelf natuurlijk ook een aardig beeld van je wensen. Beter dan wie dan ook, dus laat je dan ook leiden door je wensen. Wat verwacht je van een mobiel internet abonnement? Wil je wel een vast abonnement of ga je liever voor een prepaid abonnement? Vraag jezelf af welke opties en kenmerken het beste bij je passen.

Enkele mogelijke toepassingen van mobiel internet

1. Mobiel internet is toe te passen op je mobiele telefoon. Vrijwel elke smartphone komt vandaag de dag wel met een mobiel internet abonnement. Ook hier is vergelijken weer een goede optie. Elke provider heeft verschillende deals gesloten met de fabrikanten van telefoons. Dat kan aardig in de kosten schelen als je al het aanbod van het gewenste toestel vergelijkt.
2. Mobiel internet is ook toe te passen op je laptop middels een dongel. Een dongel is een veredelde usb-stick die verbinding zoekt met de betreffende provider.
3. Mobiel internet op je tablet. Middels een los 3G of 4G abonnement kun je eenvoudig het internet op met je tablet. Het abonnement werkt hetzelfde zoals je dat gewend bent van je telefoonabonnement. Echter kun je nu niet bellen en sms-en, maar alleen internetten.

Vergelijken geeft je inzicht in de mogelijkheden, de kosten en wat het beste bij jou past. Dus neem je tijd en maak een weloverwogen keuze om geen producten en diensten te kopen die je niet nodig hebt.

Dossier Mobiel Internet:

(advertentie)